Grönt från Angelikas Gård

Den 17 maj 2017 tog Angelika Jakimowicz det stora steget att börja leva sin dröm – att flytta ut på landet och odla jorden på naturens sätt. Angelika ville bygga upp ett småskaligt naturligt lantbruk där både människor och djur trivs och mår bra.

Viktigt var att leva med kretsloppet och med årstiderna. Gårdens djur skall samverka med grönsaksodlingarna – inte vara dess motpol. Innan grönsaker sås in på ett fält får de glada Utegrisarna böka upp fältet och förbereda fältet för nästa års skörd i den bökade jorden. Fåren betar fritt med sina lamm och vårdar det kuperade landskapet. Djuren behövs helt enkelt för att grönsakerna skall frodas, samtidigt som det gröna behövs för att djuren skall må bra. En helhet, en symbios, precis så som naturen räknat ut det långt innan människans tid!

Grönsakerna växer långsamt i jord som berikats med Effektiva Mikroorganismer, en noga utvald blandning av ofarliga och naturliga bakterier som skapar och frigör näring vid växternas rötter och på bladen. Mikroorganismerna gör att man slipper använda bekämpningsmedel och kan minska på mängden gödsel. Jorden blir levande och balanserad vilket man märker inte minst på att bin, humlor och fjärilar trivs lite extra bra! Grönsaker, frukt och bär som odlas i "mikrojord" kan lagras längre, får starkare färger och ger mer smak. Vill du själv odla i jord som gör växterna starka och naturligt friska så gå gärna in på hemsidan mikrojord.se och läs mer!

Under skördesäsong kan du beställa din egna grönsakslåda med handplockade och noga utvalda grönsaker från Angelikas Gård. Grönsakslådan får du levererad ända hem till din dörr av oss på Hagalunds Gårdsmat (inom Skåne).

Nämnas skall också att om du någon gång känner för att att komma ut på landet och känna närheten med naturen så har Angelika en fin gästlägenhet för veckovis uthyrning. Här kan du säga godmorgon till Angelikas får, grisar och hästar samtidigt som du kan äta färska ägg från gårdens frigående höns och handla i Gårdsbutiken (se på: angelikasgard.se)!

Drift & produktion:  Wikinggruppen