Gute Glass - Gotländsk Godhet

EKOLOGISKT GLASSHANTVERK FRÅN GOTLAND - HELT UTAN TILLSATSER

Gute Glass gör glass som man gjorde förr i tiden. Det vill säga med enbart naturliga och ekologiska råvaror. Inget annat!

Gute Glass bildades i Visby 1982 och drivs idag av paret Jimmy Hardingz och Klara Schultz. Tillverkningen sker på Stafva Gårdsmejeri i Barlingbo, med ett helt ekologiskt sortiment. För Jimmy och Klara är ett helhetstänk kring glasstillverkningen viktig, alla råvaror skall vara ekologiska och naturliga. Dessutom är det viktigt att hänsyn tagits till djur och natur vid tillverkningen av råvarorna - chokladen är inte bara ekologisk utan även rättvisemärkt, rårörsockret som används bidrar till ökad biologisk mångfald och bättre arbetsvillkor. Jimmy och Klara sammanfattar själva sitt tankesätt med orden "för oss är det lika viktigt att glassen smakar gott som att den gör gott. För såväl människor som djur och natur. Lyckligtvis går det oftast hand i hand"!

Gå gärna in på Gute Glass hemsida för att läsa mer om glassen och om hur den tillverkas: www.guteglass.se ! Här kommer en kort sammanfattning från Jimmy och Klara över hur tillverkningen går till:

"Vi blandar svensk ekologisk mjölk och grädde för att hålla en fettprocent på 16-18%. Ägg är det enda naturliga stabiliseringsmedlet och ger en tjockare glassmassa med bättre struktur, ägg bidrar även till en rik och rund smak, vi använder endast ekologiska ägg från svenska gårdar.

Utan socker ingen glass, den förhöjer smaken på andra råvaror ökar hållbarheten och ger glassen rätt konsistens. En del av sockret byter vi ut mot honung som förutom sötma bidrar med god smak som kan variera efter säsong men honung har även andra egenskaper än det vanliga sockret den har nämligen en förmåga att få vattnet som finns naturligt i mjölk, grädde, frukt, bär eller tillsatt vatten att bilda mindre iskristaller än vad som är normalt, detta ger en lenare glass. Den honung vi använder kommer från ekologiska biodlare på Gotland. Alla våra glassar är alltid smaksatta med hög halt av den äkta varan t.ex hela vaniljstänger, nymortlade saffranspistiller och salmbär som växer vilt på Gotland. Alla våra bär och fruktglassar innehåller minst 25 % frukt och bär, inga aromer eller färgämnen".

Vi är superglada över vårt samarbete med Gute Glass och att nu kunna erbjuda hemleverans av deras glass inom hela Skåne. Välkommen med din beställning!

Drift & produktion:  Wikinggruppen