Artikelnummer:
24

För Finsmakaren - Wagyulåda F2

Nu har vi ett erbjudande för den verkliga finsmakaren laugh

Helgen 19 - 21 maj kommer vi kunna leverera hem kött från djur där pappan varit renrasig Wagyu och mamman hälften Wagyu hälften Simmental! Detta är resultatet av en långsiktig satsning av Elestorps Gård. Allt tyder på att denna blandning av Wagyu och Simmental kommer ge ett kött långt utöver det vanliga.

Medan vi i väst avlade för massproduktion och snabb tillväxt på våra djur så avlade man i Japan på att djuren skulle växa långsamt och bli bra dragdjur. Detta är en av anledningarna till att köttet från den japanska rasen Wagyu anses vara det finaste köttet som finns i världen. Wagyun har via aveln genetiskt fått en högre andel av det fett som utgör marmoreringen och som är en fantastisk smakbärare. Dessutom har Wagyun också en högre andel av den nyttiga fettsyran omega 3 vilken förutom att vara nyttig dessutom har lägre smältpunkt vilket gör att många anser Wagyu-kött vara så mört att det smälter i munnen. 

Det har tagit många år för Elestorps Gård att avla fram Wagyu och kostnaden har varit hög. Detta gör att vi måste ta ett högre kilopris för köttet. Men priset är fortfarande väldigt modest om man jämför med Wagyukött i handeln. Kilopriset ligger inte sällan från 1 200 kronor för färsen till 10 000 kr för filé och entrecoté för renrasig Wagyu (se exempelvis denna länk: https://www.svd.se/japansk-kobebiff-pa-svenska).

Här kan du läsa mer om Wagyu: 

https://elestorp.jimdo.com/svenska/verksamhet/g%C3%A5rden/

--------------------------------------------------------------

Vi kommer sälja köttet i 1/16-dels lådor (som lilla nötlådan) och lådan kommer innehålla uppskattningsvis mellan 10 - 14 kg hängmörat, finstyckat och vacuumpackat kött. Skulle det visa sig att det blir mer kött än 14 kg i lådan så tar vi inte betalt för det som eventuellt överstiger 14 kg. Så kan man som kund känna sig trygg med vad maxkostnaden blir.

Lådorna kommer innehålla detaljer såsom ryggbiff, innanlår, ytterlår, högrev, fransyska, flankstek, bog, grytbitar och hängmörad nötfärs. Vi kommer fördela detaljerna så rättvist som möjligt men det kommer bli vissa skillnader mellan lådorna. Hälften av lådorna kommer innehålla oxfilé medan andra hälften kommer innehålla entrecote.

Fördelningen i lådan kommer vara ungefär 4 - 6 kg detaljer och cirka 6 - 8 kg färs/grytbitar

Nötlådan levereras kostnadsfritt hem till kunden. Dock har vi i nuläget endast möjlighet att leverera inom Skånes gränser.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Drift & produktion:  Wikinggruppen