Hållbart fiske Ekologisk lax Färsk fisk


Artikelnummer:
Fisk2

Lilla fisklådan - Nordisk Mix

Vår lilla prova-på-låda färsk fisk. Samma innehåll som i den ordinarie lådan bara att det är hälften av allt i lådan (innehållet kan variera något beroende på hur fisket gått inför aktuell leveransvecka). Vikterna är cirkavikter:

Skånsk Gösfilé, från Ringsjön, ca 0,5 kg

Koljafilé, garnfiskad i Skagerrak, ca 1 kg

Skånsk Regnbågslax hel, odlad på land utanför Helsingborg, ca 1 kg

Laxfilé ASC-märkt, gäst från Norge, ca 1 kg

Rödingfilé ASC-märkt, gäst från Island, ca 1 kg

Lådan är totalt på cirka 5 kg med en variation på ca +/- 1 kg.  

Fisken kommer snabbinfryst och i förpackningar om ca 0,5 - 1 kg, så lådan räcker till många måltider. Fisken håller sig fin i frysen i minst 6 månader.

 

Skånsk Gösfilé från Ringsjön

Gösen i våra lådor fiskas av Ringsjöfisk. Ett småskaligt fiske där det allt som oftast är ägaren John själv eller svärsonen Mats som ger sig ut i båten för att fiska. På bild 3 är det Mats som är på väg ut på en fisketur.  

Kolja garnfiskad i Skagerrak

Under våren ersätts Öresundstorsken i våra lådor med kolja garnfiskad i Skagerrak. 

Skånsk Regnbågslax hel

Utanför Helsingborg odlar Hans Olsson tillsammans med personal regnbågslax i ett landbaserat recirkulerande system. Med recirkulerande menas att vattnet kontinuerligt renas och fiskgödslet kan användas till lantbruket som gödning (Hans tomatodlingar). Det renade vattnet leds tillbaka och man slipper negativ miljöpåverkan. Fisken är också helt fri från miljögifter.

Laxfilé ASC-märkt från Norge

ASC-märkningen är en certifiering för ansvarsfullt havsbruk. ASC inrättades år 2009 av bland annat Världsnaturfonden WWF. ASC innebär bland annat att uppfödningen är utformad så att den biologiska mångfalden bevaras och att fodret som används i odlingarna är hållbart fiskat.

Dessutom kräver certifieringen att ingen onödig antibiotika eller kemikalier används. Detta innebär bland annat att laxlöss bekämpas med läppfiskar istället för med kemikalier som i traditionell laxodling. 

Läs gärna mer om ASC-märkningen här: https://www.asc-aqua.org/

Rödingfilé ASC-märkt från Island

Vår röding från Island är den enda ASC-certifierade rödingen i hela världen! Likt all ASC-odlad fisk är odlingen hållbar och vänlig mot den omgivande miljön. Dessutom är fisken odlad helt utan antibiotika och andra kemiska tillsatser.

Vattnet runt Island anses vara bland det renaste i världen och vattenkvalitén i odlingen är unikt hög. Färskvattnet filtreras och renas genom lavafält. Det friska vattnet anses ge fisken ett ovanligt välsmakande och spänstigt kött.

 

Hemleverans & fraktkostnad

Fisklådan levereras hem till ditt kök av oss personligen. Vi sköter leveransen själva i vår kombinerade kyl- o frysbil. Vi levererar i dagsläget inom hela Skåne.

FRI HEMLEVERANS INOM SKÅNES GRÄNSER!Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Rekommenderade tillbehör till denna produkt
Drift & produktion:  Wikinggruppen