Lindegrens Charkuterier

I Sinarpsdalen på Bjärehalvön driver Lina & David Lindegren tillsammans med sina tre barn ekologiskt jordbruk enligt småskaliga, “gammaldags” etiska metoder.

Gårdens djur håller det vackra landskapet öppet och bidrar till den biologiska mångfalden. Gården är ekologiskt godkänd och det används inga bekämpningsmedel eller någon konstgödning. Jorden brukas istället i samklang med naturen. Djurens gödsel blir till gödning för grödorna och som foder till djuren används i princip enbart gräs, dricker gör djuren ur bäckarna – kretsloppet sluts.
 
Familjen Lindegren lägger mycket tid på att ha en personlig kontakt med alla djuren på gården – alla äldre djur har namn och Lindegrens känner väl varje individs personlighet. Aveln sker naturligt då avelstjuren får gå fritt med korna under betäckningssäsongen. Kalvarna tillåts dia sina mödrar till långt in på hösten.
 
Till gården har Familjen Lindegren byggt upp eget småskaligt slakteri, egen styckning och eget charkuteri och har då kontroll över hela kedjan. Detta är en garanti för smak, mörhet och inte minst för en djurvälfärd i världsklass! Dessutom gör det egna charkuteriet att Lindegrens kan hålla tillsatser i charkuterierna till ett minimum.
 
Lindegrens samarbetar med några ekologiska KRAV-certifierade grannar och tillsammans kan vi nu erbjuda följande lådor från Lindegrens egna Gårdscharkuteri – äkta Mathantverk! 
Drift & produktion:  Wikinggruppen