Sövde Musteri - Hantverk & Tradition

Vi har leveranser kontinuerligt under hela hösten 2019. Välkommen med din beställning så hörs vi och bestämmer lämplig leveranshelg laugh!
 
Sövde Musteri är det lilla musteriet där man på traditionellt och hantverkarmässigt sätt har framställt frisk och nyttig dryck ända sedan 50-talet.
 
Från den sista helgen i augusti till Musteriets julmarknad den sista helgen i november tas årets skörd av äpplen från Skånska trädgårdar emot i Sövde. Alla är välkomna att lämna äpplen och alla äpplesorter tas emot! Allt sedan Sövde Musteri etablerades har människor lämnat sin frukt för mustning här.

Frukten sorteras sedan för hand efter smak, arom och sötma. Frukten mustas därefter hantverkarmässigt enligt gamla traditionella metoder helt utan tillsatser! Den unika blandning frukt från trädgårdar runt om i Skåne tillsammans med det traditionella hantverket, gör att musten smakar ”lite som förr i tiden” och innehåller mycket C-vitamin.
 
Då privatpersoner inte har registrerade odlingar, kan musten inte märkas som KRAV- eller ekologiskt odlad, även om de hundratals olika äppelsorter som lämnas är obesprutade. 
 
Drift & produktion:  Wikinggruppen