Ekologisk Kyckling - REKO

REKO Gårdar består av ett nätverk av ekologiska KRAV-certifierade kycklinguppfödare som velat göra skillnad genom att återgå till det gamla naturliga viset att föda upp kyckling. På fem ekologiska gårdar i Skåne och Östergötland är det möjligt för kycklingarna att sprätta mellan vetefält och gröna ängsmarker. REKOs uppfödare driver helt ekologiska och KRAV-certifierade lantbruk med stor respekt för djuren, råvarorna och konsumenten.

När kycklingarna är tre veckor gamla får de komma till ett stall där de har tillgång till cirka 20 000 m² ängsmark, vilket motsvarar minst fyra kvadratmeter per kyckling. De får gå ut som de vill och dessutom har de tillgång till en veranda med tak, som används flitigt vid regn och andra ruskväder.

REKO Gårdar använder ett mindre familjeägt slakteri där allting genomsyras av manuell hantering där varje kyckling hanteras med två händer. Allting sker i liten skala och med stor noggrannhet. Aldrig att kycklingarna samlas ihop maskinellt med någon stor "borstmaskin"!

Titta gärna in i filmarkivet för att se mer om REKOs Ekologiska Kycklingar: SE FILM 

Recept? Vill du ha inspiration på hur du kan tillaga kycklingen kan du klicka här! 

Drift & produktion:  Wikinggruppen