För att ge dig en bättre upplevelse av vår gårdsbutik på nätet använder vi cookies på din surfenhet.
Recept & Tips
Det kan vara svårt att alltid vara kreativ när det kommer till matlagning, och när man väl bestämt sig för vad man skall tillaga är det inte alltid självklart hur man skall få till det perfekt. Nedan kommer vi kontinuerligt uppdatera med lite tips och inspiration som du förhoppningsvis kan ha användning av!
Innertemperaturer
Innertemperaturer mäts i den tjockaste delen av köttbiten. Det är att föredra att hålla dig inom temperaturspannet - sedan är det en smaksak var inom spannet som just du föredrar! Utegrisen och kycklingen skall alltid serveras genomstekt, medans nötköttet och lammet gärna får serveras lite lättare tillagat!
Nötkött
- Ryggbiff 50-70c
- Entrecote 50-75c
- Flankstek 55-70c
- Nötbog 75-80c
- Nötbringa 85-90c
- Oxfilé 50-70c
- Rostas 55-70c
- Fransyska 75c
- Högrev 80c
- Rostbiff 58-70c
Utegris
- Fläskkotlett 70c
- Flintastek 70c
- Fläskkarré 80-85c
- Fläskytterfilé 70c
- Skinkstek 70c
- Fläskbog 70c
- Fläskfilé 70c
- Sidfläsk 80c
Lamm
- Lammentrecote 56-70c
- Lammfilé 56-70c
- Lammracks 56-70c
- Lammstek 58-70c
- Lammkotlett 56-70c
- Lammytterfilé 56-70c
REKO Kyckling
- Hel kyckling 82c
- Kycklingbröstfilé 72c
- Kycklingklubba 82c
- Kycklinglårfilé 72c
- Kycklingvingar 82c