Ekologiska Ägg - Hyllehög Gård

Ekologiska ägg

Har du inte smakat äggen från Hylleshögs Utegångshöns? Vi vet inte hur många gånger vi fick frågan från våra kunder innan vi till sist slog Jennie och Ola på Hyllehög Gård utanför Höllviken en signal, och visst äggen är något utöver det vanliga! Om det är den genuint gula gulan eller vetskapen om att hönsen får leva naturliga härliga liv vet vi inte. Men vi vet att vi är jätteglada att få välkomna Hyllehög Gård in i Hagalunds Gårdsmatsfamiljen!

Hyllehög Gård har funnits i Ola Fredgardhs släkt sedan 1648. Idag driver Ola gården tillsammans med hustru Jennie och det är naturlig djurhållning som gäller!

På gården finns en naturlig miljö som hönsen kan spatsera runt i dagtid. När det mörknar drar sig hönsen själva in mot stallarna. En utmaning med att hålla höns i deras naturliga miljö är att hålla räven stången, då är det tryggt att sova inomhus på natten. Utomhus har Jennie och Ola planterat Salix som ger fint skydd mot sol och vind.

Utöver att picka i sig det hönsen hittar utomhus består matsedeln av egenodlat ensilage, spannmål från granngården och snäckskal för mineralernas skull.

Drift & produktion:  Wikinggruppen