Havets läckerheter

Hagalunds Gårdsmat fungerar som vårt egna drömskafferi. Ett skafferi som är snällt mot djur och natur. Ett skafferi där maten är utan tillsatser eller kemikalier. Helt enkelt ett skafferi man mår bra av – både till kropp och själ.

Vi har ju sedan länge vårt småskaligt uppfödda Gårdskött, friska drycker från Sövde Musteri och ostar ystade på opastöriserad ekologisk mjölk och annat ekologiskt mathantverk från Skånska småproducenter. Vad vi saknat är schysst fisk! Inte massproducerad fisk som fraktats till Kina för att pumpas med kemikalier (pentannatriumtrifosfat) och vatten för att sedan fraktas tillbaka till Europa igen för att säljas här. Eller fisk odlad i kassar där fiskarna är så många att de inte kan få utrymme för sitt naturliga beteende. Eller fisk som är fullproppad med avlusningsmedel och miljögifter just för att de föds upp så trångt och matas med billigt fiskrens från Östersjön (ett av världens mest förorenade hav).

Vi vill ha något annat och efter mycket arbete har vi nu lyckats komma i kontakt med ett nätverk av fiskare och fiskuppfödare som ser sitt jobb som ett hantverk och fiskar hållbart. Johan i Hallen AB hjälper oss med att rensa, filéa och snabbinfrysa fisken i lagom förpackningar. Fisken levereras sedan fryst hem till ditt kök (inom Skåne).

Här nedan hittar du våra lådor med fisk!

Drift & produktion:  Wikinggruppen